SaS: Liberálom neprekáža, že si konzervatívne trio mieni urobiť platformu

11.06.2012 Bratislava

Bratislava 11. júna (TASR) - Strane SaS neprekáža, že KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd si mienia vytvoriť platformu bez jej účasti. Zároveň víta akúkoľvek spoluprácu s opozičnými konzervatívnymi stranami. Trio KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd neplánuje vynechávať SaS z opozičnej spolupráce.

"SaS je liberálna strana postavená na hodnotách osobných a ekonomických slobôd, solidarity a zdravého rozumu. Vítame akúkoľvek spoluprácu s opozičnými konzervatívnymi stranami a samozrejme nám neprekáža, ak si konzervatívne strany vytvárajú svoju platformu," uviedol pre TASR šéf liberálov Richard Sulík.

Reagoval tak na zámer vytvoriť platformu KDH, SDKÚ-DS a Mostu-Híd. Kresťanskí demokrati hovoria o tzv. ľudovej platforme. SDKÚ-DS je za vytvorenie platformy v európskych otázkach. Užšiu spoluprácu preferuje aj Most-Híd. "Trojica strán Most-Híd, KDH a SDKÚ-DS môže byť motorom spolupráce v rámci opozície," tvrdí predseda Mostu-Híd Béla Bugár.

Vytvorenie tzv. ľudovej platformy by malo podľa KDH napomôcť lepšej opozičnej spolupráci strán, ktoré sa hlásia k Európskej ľudovej strane. Kresťanskí demokrati by radi na úrovni platformy riešili nielen európske, ale aj slovenské témy. Trojica strán nemieni z opozičnej spolupráce vynechávať ani SaS. Podľa lídra KDH Jána Figeľa sa s liberálmi bude ľahšie spolupracovať, keď sa vytvorí úzka spolupráca spomínaných troch strán.
 

Vyberte región